2022 Kersmarkt in Openhof Mooi Verhaal

Kerstmarkt Mooi Verhaal in de grote zaal van de Open Hof – de Wijsheid. Voor iedereen in de buurt en in de stad of uit de omgeving van Assen. Met producten van creatieve startende ondernemers en verkoop voor goede doelen organisaties.  Projecten in eigen buurt of verder weg. Cadeauartikelen, kerststukjes, kleding, boeken, producten van de Wereldwinkel en kunst.

Met een ontmoetingsplek in het midden van de markt.  Een terras waar je een gratis kopje koffie of thee kunt drinken en  mensen om mee in gesprek te gaan – we delen graag mooie verhalen met elkaar. En met elke dag iets bijzonders zoals een muzikaal optreden, kunst om te bekijken of een workshop waar je aan mee kunt doen. De Kerstmarkt Mooi Verhaal ontstaan in samenwerking tussen  de stadswerkers van de Protestantse Kerk Assen en Assen Bloeit. Het borduurt voort op het eerdere project van de Popupwinkel Mooi Verhaal in het Forum.

Wij van Aanhaken in Assen-Oost mochten er ook staan met een kraam met veel leuke artikelen.

Wat vooraf ging de artikelen uitgezocht die op de kraam zouden komen. Grace en Ineke hingen er een kaatje aan met de prijs er op. Later hoord ik dat er ook een kode op moest staan in geval men geen kontant had kon men bij de gezamelijke kassa betalen. Alles weer uit de tassen en de H van haken er bij opzetten.

Dinsdagmorgen konden we de kraam inrichten het was een 2 meter kraam  (bij de vorige markt hadden we een 4 meter kraam) Nu was het dus opstappelen.  Jan -Willem  haal mij en als de spullen om 10 uur op.  Jannie was er ook om even een te helpen.

Woensdag tegen tweeen naar de open hof Elisabeth, Grace en Ineke we aten dus echt achter de kraam. Jannie was er ook en die voorzag ons van koffie en thee. We hadden een haakwerkje mee en eerlijk gezecht  ik heb er een beetje moeite mee  met het aanspreken en verkopen.  Maar de vierde dag lukte het aardig.

Met de verkoop van die dag kwamen we uit de marktkraam huur.

 

Donderdag ging met de scoot en die kon mooi naast de kraam staan. Jannie was er deze dag er haakte en hielp mee de waar aan de man / vrouw te brengen.  In het algemeen vond men de  prijs van het aangeboden te laag maar men gaf dan fooi .

De kraam naast ons werd bemand door Martina en die keek telkens naar de omslagdoek waar Jannie de laatste hand aan haakte  de draden moesten nog afgehecht worden toen zij ze hij is verkocht.

ze heeft  de volgende dagen telkens met de omslagdoek om gelopen.  Martina  ze is schaapherder en  hoort bij landgoed zorg natuur. te vinden aan de weg rechts van assen naar rolde  de witte boerderij  met veel bedrijvigheid  er om heen.

 

Er was een optreden van Elly en dat viel erg in de smaak bij groot en klein.  Staand bij onze kraam vroeg ze opeens of er een schaap tussen de knuffels zat.  Onder de kraam had ik het schaap wat uit zuidlaren kwam en ik zei wat bied je er voor 5 euro verkocht.

Vrijdag weer oppad met de scoot.. deze middag trad het overdagkoor op gelijk een volle boel. We hadden een groen gespikkelde oliefant op de kraam staan de dirigent van het koor was er helemaal weg van.  kom na het optreden bij jullie  ik zei neem hem nu mee straks is tie verkocht met een glimlach op me toet zo van zal vast niet gebeuren.

Maar ja het buurjongetje  had er ook al naar gekeken en op dat moment besloot hij hm te willen hebben. Jammer meneer de dirigent hij is verkocht.

Maar na afloop van het optreden kwam hij en zocht vanalles uit was een leuk verkoop moment  meer dan de kraamhuur kocht hij..

Zaterdag ja de markt was vroeg open  jannie was er op tijd maar grace  elisabeth en ineke waren er omstreeks 12 uur  er was net een optreden van een koor geweest jammer gemist. Maar niets aan te doen  er werd wat heen en weer gelopen.

Van  de snoep kraam kregen we een zakje engelse drop en van martina een heerlijk gebakken brood.  Had nog een aantal gebereide baby dekens thuis   en een heel grote deken van thea. Nam het die dag mee. De mevrouw die woensdag een gebreide deken kocht kocht die in zaterag mee had ze gelijk.  Die gebreide baby dekentjes ze hebben haast niet op de kraam gelegen. Ook Martina viel voor twee dekens die dikke van dubbel garen die elisabeth haakte en die en van thea.

Ja en bij het scheiden van de markt kwam er een man hij zei  wil even wat kunffeltjes uitzoeke leu voor kado te geven   hij koch voor de halve kraamhuur.

Twas best vermoeiend maar we hebben weer wat meer bekenheid gekregen. Leuke aanbieding  een mevrouw  had veel gehaakt en wilde dat doneren  aan ons. En er kwam tijdens de markt  ook al iemand met een draagtas resten garen en ja daar zat  leuk garen in wat ik bij me niieuwe project heel goed kan gebruiken.

Dames met ons allen hebben we weer heel mooi werk afgeleverd  we kregen ook te horen dat de twee tassen die  in de weggeef kast van het markehuus al bijna  uitgedeeld waren.

Even voor de goede orde voor al die dit bericht lezen

Wij van Aanhaken in Assen-Oost haken voor goede doelen.

De opzet was een deken met of zonde knuffel voor  zieke . verdrietige kinderen en volwassenen

Verder zijn we nu aan het haken voor hen  die  soc winkel, wij ruilen en geven weg, Vierakkers, WZA,Oekraïne, troost dekentje drenthe, Hospies.  mutsen voor mensen die kaal geworden zijn door gemo,   en ga zo maar door.

Hier enkel foto van de kerstmiddagen in het Open Hof .