met zijn allen op de heg

Assen – In 2015 begonnen twee vrouwen in Leeuwarden met haken, inmiddels zijn overal ter wereld vrouwen ingehaakt. Spanje, Scandinavië, Amerika, Nieuw Zeeland… En ook in Assen wordt er gehaakt, woon-zorgcentrum De Arendshorst een eigen haakgroepje.

Samen haken zij aan de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld, een wereldrecordpoging. Er worden granny squares gehaakt, vierkanten met stokjes en lossen. Dus wie kan haken, gelijkgestemden en buurtgenoten wil ontmoeten, lekker bezig wil zijn met haar hobby en mee wil werken aan goede doelen: inhaken!

Record verbroken

De bedoeling is om in juni 2018,  als Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa is, te komen tot 10.000 dekens, allemaal met tyraps aan elkaar gezet. Daarmee wordt dan het record uit het Guiness Book of Records verbroken, dat op 8000 dekens staat. . Die gehaakte dekens moeten dan wel op tijd naar Leeuwarden worden verstuurd want op 1 juni 2018 is de sluitingstermijn. Na deze recordpoging schenkt de organisatie de dekens aan goede doelen en/of mensen die een deken nodig hebben.In Assen zijn onder meer woon/zorgcentrum De Arendshorst, het Leger des Heils , Vrouwen van Nu, het haakgroepje uit Assen-Oost en nog vele anderen met de haaknaald in de weer geweest Assen-Oost heeft de smaak te pakken en gaat na  de zomervakantie zelfs door met het haken voor goede doelen.

Over de heggen

Een van de organisatieleden, Monique van der Hoek, kwam dinsdagmiddag de dekens in Assen ophalen om mee te nemen naar Leeuwarden. Ruim 200 exemplaren waren over de heggen bij de Arendshorst gehangen en op het grasveld gelegd. Dat gaf een kleurig en vrolijk gezicht vanaf de Nobellaan.

 

Tip: wie de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld wil bewonderen, kan op 14 en 15 juli 2018 terecht in Park Vijversburg in Tytsjerk.